Alaluomileikkaus

Alaluomileikkaukseen hakeudutaan monesti ihon löystymisen, alaluomen pullotuksen tai sen tyhjyyden takia. Useissa tapauksissa alaluomesta on hävinnyt rasvaa, alue on tyhjentynyt, ja osassa kohtaa rasva on laskeutunut ihon alle näkyviin.

Alaluomia pidetään yhtenä hankalimmista alueista plastiikkakirurgiassa. Ihon rypistyminen, tummat silmänaluset ja luomikulman löystyminen aiheuttavat väsynyttä ilmettä. Iän myötä ilmaantuvat silmäpussit johtuvat silmäkuopan rasvan pullistumisesta alaluomen alueelle. Alaluomen tyhjentyneet alueet myös usein näyttävät tummemmilta ohuen ihon takia.Vastaavaa voi ilmetä jo hyvin nuorena, jolloin kyse on synnynnäisestä silmien rakenteesta. Yleensä silmäluomet kuitenkin vaivaavat häiritsevästi iän lähestyessä viittäkymmentä. Luomikulman löystymisen myötä silmän muoto voi muuttua alaviistoiseksi ja “surulliseksi”. Tähän liittyy usein myös terveydellistä haittaa, kuten kyynelten valumista ja silmän pinnan tulehdusherkkyyttä. Joskus löystynyt alaluomen reuna kääntyy virheasentoon joko sisään- tai ulospäin. Myös ripset saattavat hangata silmän pintaa.

Miten alaluomileikkaus toteutetaan?

Alaluomileikkauksessa silmäpussit korjataan poistamalla pullottava rasva luomen sisäpinnan kautta, jolloin ihoarpea ei tule. Jos alaluomi on kuitenkin löystynyt liikaa, täytyy se kiristää ihoon tehtävän avauksen kautta.

Kiristysmenetelmiä on erilaisia ja menetelmän valinta perustuu yleensä alaluomen löysyyteen. Ihoa voidaan samalla poistaa maltillisesti. Alaluomileikkaus tehdään päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa ja sedaatiossa tai yleisanestesiassa asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Lievää ihon löysyyttä ja juonteita poistetaan pinnallisilla menetelmillä, kuten kemiallisella kuorinnalla tai laserilla. Tummia silmänalusia voidaan puolestaan hoitaa rasvasiirteellä. Näin alaluomien ympäristön ohentunutta ihoa saadaan vahvistettua ja alla oleva, tummana kuultava lihas, tulee huomaamattomammaksi.Alaluomen ihon kirurgiaan kuitenkin liittyy riski, miksi alaluomea pidetään hankalana kirurgisena kohteena: joskus alaluomelle kehittyy kiristävä arpi, ektropium, joka kääntää alaluomen ulos- ja alaspäin. Tila ei välttämättä parane itsestään, vaan saattaa vaatia korjausleikkauksen. Onneksi ektropiumin riski on kuitenkin minimoitavissa hyvää kirurgista tekniikkaa noudattamalla.

Miten leikkaukseen ja jälkihoitoon pitää varautua?

Ennen leikkausta on kiinnitettävä huomiota ihon kuntoon ja terveyteen. A-vitamiinivoiteella voidaan pyrkiä normalisoimaan ikääntynyttä ja auringon vaurioittamaa ihoa.Silmäluomileikkauksen jälkeen silmää haudotaan kylmähauteella noin tunnin ajan turvotuksen vähentämiseksi. Kylmähauteen käyttöä jatketaan kahtena seuraavana päivänä kotona. Ensimmäisen viikon ajan luomissa ilmenee turvotusta ja jonkin verran mustelmaa. Mustelmat katoavat yleensä kokonaan 2-3 viikossa. Mahdollinen ihohaava paranee normaalisti lähes näkymättömäksi muutamassa kuukaudessa.Meikkaaminen on sallittua haavan parannuttua. On suositeltavaa käyttää mahdollisimman neutraaleja ja hajustamattomia voiteita sekä meikkejä. Silmäluomien hyvästä verenkierrosta johtuen haavatulehduksia esiintyy vain harvoin. Yleensä arvet paranevat hyvin ja pieni valkoinen leikkausjälki jää piiloon ihojuonteeseen. Arpikorjaukset ovat harvinaisia.

Toimenpiteen hinta sisältää 1 kontrolli käynnin lääkärillä sekä mahdollisen ompeleiden poiston/haavanhoitokäynnin.

Kyseistä toimenpidettä tekevät:

Tutustu hinnastoomme täältä.

Varaa aika numerosta 020 766 9390 arkisin klo 8-16.
Takaisin palveluihin